Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο κακός προγραμματισμός των Πανελληνίων. Μία άλλη γκάφα του υπουργείου Παιδείας; του Ν. Οικονόμου


«Εγκλήματα» Πανελληνίων!
 
Του Ν. Οικονόμου, Διευθυντή 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου
Το έκαναν πάλι το θαύμα τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας! Εκτός των απαράδεκτων  (πταίσματα μεν αλλά υπουργείο είναι!) διατυπώσεων όπως 17:00 μ.μ. (αντί του σωστού 5:00 μ.μ. ή 17:00), προέβησαν και σε ένα ανεκτέλεστο προγραμματισμό!

Και όπως γίνεται πάντα στις περιπτώσεις αυτές η Τεχνική Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί της είναι το θύματα!

Προγραμμάτισαν έναρξη ενδοσχολικών απολυτηρίων και πτυχιακών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. στις 12/6. Παράλληλα προγραμμάτισαν έναρξη των ειδικών μαθημάτων (που αφορούν και τους μαθητές των δύο ομάδων των ΕΠΑ.Λ.) στις 16/6 και σχεδόν στο σύνολό τους στην Αθήνα! Τώρα το πώς θα μπορεί ένας μαθητής του  ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου να πηγαίνει μέρα παρά μέρα στην Αθήνα (ειδικά μαθήματα) και να επιστρέφει στη Κάρπαθο να ολοκληρώσει τις απολυτήριες και πτυχιακές  εξετάσεις, μόνο αυτοί που τα προγραμμάτισαν γνωρίζουν! Να μην ....... αναφερθώ στους μαθητές μας με μαθησιακές δυσκολίες που εξαναγκάζονται να πάνε στην Αθήνα (άλλο έγκλημα και χωρίς εισαγωγικά), άρα δεν μπορούν να γράφουν και ενδοσχολικές ταυτόχρονα!

Όλα αυτά γίνονται, φαντάζομαι,  για  μνημονικούς λόγους για να μη γίνουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων τον Ιούλιο (πρόσθετες αμοιβές), και καλώς το κάνουν!

Ούτε σκέψη βέβαια για τη τελευταία βδομάδα του Ιούνη αφού απαιτείται τριήμερο για τυχόν αναβαθμολογήσεις, έκδοση αποτελεσμάτων, σύνταξη πτυχίων και απολυτηρίων, αποχώρηση αποσπασμένων στις 27/6 και συνεδρίαση Σ.Δ.

ΠΡΟΤΑΣΗ που ίσως να είναι και η μοναδική λύση αφού ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα ούτε και ενδιάμεσα μπορούν να γίνουν οι ενδοσχολικές των ΕΠΑ.Λ.. Να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις ΟΛΩΝ των μαθημάτων ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. σε ΔΥΟ μόνο μέρες με επικρατέστερες τις 29 και 31/5!  Έτσι οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των ΕΠΑΛ μπορεί να αρχίσουν στις 1/6 (μαζί με τους συμμαθητές τους των άλλων τάξεων) ή 5/6, ακόμα και 7/6 μαζί με τα ΓΕΛ, αν και εξετάζονται οι των ΕΠΑ.Λ. σε περισσότερα  μαθήματα.

Κάθε μαθητής ΕΠΑ.Λ. δίνει ΜΟΝΟ 2 μαθήματα ειδικοτήτων (πέραν των Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών). Είναι ανώφελο λοιπόν να απλώνει το υπουργείο κάθε χρόνο τις εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. μέσα σε διάστημα 4 εβδομάδων (μετρήσετε βδομάδες από 22/5 μέχρι και 11/6) όταν κάθε χρόνο οι επιτροπές συγκροτούνται για να πίνουν καφέ τις μισές μέρες αφού δεν συμμετέχουν μαθητές,! Εκτός των άλλων θα υπάρχει και οικονομικό όφελος από τις αμοιβές των επιτηρητών με τις συμπτύξεις εξεταζόμενων!

Λόγω αυτής της στενότητας χρόνου δεινοπαθούμε  κάθε χρόνο κυριολεκτικά να ολοκληρώσουμε τις ενδοσχολικές εξετάσεις, αφού εκτός των άλλων οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. είναι και δεξαμενές επιτηρητών στα ΓΕΛ!!!

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι επιτροπές των πανελλαδικών στο ΥΠΔΒΜΘ (άρα και οι συντάκτες του προγράμματος) δεν στελεχώνονται από ΜΑΧΙΜΟΥΣ εκπαιδευτικούς (και όχι αποσπασμένους) κάθε είδους σχολείου!

Υιοθετήσετε λοιπόν την πρόταση ενός ΜΑΧΙΜΟΥ εκπαιδευτικού για 22 συνεχόμενα χρόνια, όλα στη Τεχνική Εκπαίδευση, που προσπαθεί να μην της γίνονται «εγκλήματα» και εγκλήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ