Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δείτε το ΦΕΚ 129/28-1-13 με τη νέα Υ.Α. για τις αναθέσεις του κλάδου ΤΕ1

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 129/28-1-2013 τ. Β'  η Υπουργική Απόφαση  Γ2/7980/21-1-2013 που αφορά τις νέες αναθέσεις του κλάδου μας 



Σε αργία ολόκληρο το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Π.Ε. Καρδίτσας

Και τα 7 μέλη του (Δ/ντής Εκπαίδευσης, διορισμένα και αιρετά μέλη, Σχολικοί Σύμβουλοι) καθώς και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που επικύρωσε την απόφαση, παραπέμπονται σε δίκη. Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τους παραπέμπει και στα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια (με αποτέλεσμα την αυτοδίκαιη αργία) με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Όλα αυτά προέκυψαν μετά από υποβολή μήνυσης για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολείων που έγινε το 2011, από υποψήφιο που θεώρησε πως αδικήθηκε στην προφορική συνέντευξη.
Για το θέμα αυτό το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απέστειλε επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία ζητά άμεσα συνάντηση μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα, απαιτώντας την κατάργηση του .......

ΑΓΡΙΝΙΟ: Κίνηση υποστήριξης του καθηγητή-Προέδρου ΠΕΤΕΕΜ, Κώστα Κορδάτου

Γνωρίστε το ΕΠΑ.Λ Καινουργίου που έστησε εκ του μηδενός ο συνάδελφος Πρόεδρος και τον κυνηγάνε 10 χρόνια τώρα....
Υπογράφουμε–διεκδικούμε υπέρ του προσώπου του καθηγητή Κώστα Κορδάτου, υπέρ της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη αυταρχισμού και εκδίκησης, όποια μάσκα κι αν αυτή φοράει.
Ζούμε εποχές περίεργες. Σε συνθήκες ακραίας απορρύθμισης και αποδόμησης των πάντων μπαίνουν στο στόχαστρο της εξουσίας όχι αυτοί που συνέβαλαν στο μέγιστο βαθμό στη συνολική διάλυση της χώρας μας άλλα κάποιοι από τους ελάχιστους που επιμένουν να αντιστέκονται με θαυμαστή συνέπεια στην αλλοτρίωση και στη φτήνια των καιρών.
Πρόκειται, μάλλον, για συνειδητή πολιτική
επιλογή των διαφόρων διορισμένων της κρατικής εξουσίας, που με απροκάλυπτα χυδαίο τρόπο επιχειρούν να αποκαθηλώσουν, ακόμη και να σπιλώσουν όσους για δεκαετίες με τη συνεπή τους πράξη αντιτάχθηκαν στην εξουσία τους, στηρίζοντας το κοινωνικό δίκαιο. Γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Κώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουρίου Θεστιέων (επ. Τριχωνίδας), του Δήμου Αγρινίου. Παράδειγμα αντίστασης, συνέπειας, ήθους στον αγώνα για πραγματική ανάπτυξη του τόπου που γεννήθηκε, στον οποίο..........

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ 1ης ΑΝΑΘΕΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ: 9-10-2012, Φώτο από τη καθοριστική συνάντηση του Δ.Σ. στο Υπουργείο με την πολιτική ηγεσία για τις αναθέσεις
Συνάδελφοι
Το Δ.Σ της ΠΕΤΕΕΜ και το σύνολο των συναδέλφων του κλάδου, δέχθηκαν με ευμενή σχολιασμό, την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει μαθήματα σε πρώτη ανάθεση στον κλάδο μας, κάνοντας δεκτό το αίτημα της Ένωσής μας.

Μαθήματα που εις βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και μόνο για ίδιο όφελος κάποιας συντεχνίας, είχαν αφαιρεθεί από τον κλάδο που διαχρονικά από την ίδρυση της ΤΕΕ (580/ 1970), έχει προσφέρει όσο κανείς άλλος κλάδος στην ΤΕΕ. 


Μετά τη δίκαιη επαναφορά της Α΄ ανάθεσης αποκαθίσταται ο κλάδος μας ενώ επανέρχεται
 τόσο.....

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Υπουργείο Παιδείας: Αλλαγή στις αναθέσεις του κλάδου μας - ΤΕ01


ΘΕΜΑ: Τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 118842/Γ2/17-09-2008 υπουργικής απόφασης «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.» (ΦΕΚ 1984 Β΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.



Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη:

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Το σχέδιο νόμου (πρόταση ΠΑΣΟΚ) για το Τεχνολογικό Λύκειο και η αιτιολογική έκθεση

Το σ/ν κατατέθηκε στη Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε την πρόταση νόμου για το "Τεχνολογικό Λύκειο" που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας καθώς και την αιτιολογική έκθεση στην πρόταση νόμου "Τεχνολογικό Λύκειο".
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν ορθογραφικές και .............

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι είναι οι 13 νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

Θέμα: «Διορισμός Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης»
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις του αρ. 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 (ΦΕΚ 151 τ. Α΄)
2. Τις διατάξεις του αρ. 26 παρ. 14 του Ν. 3879/2010 (ΦΕΚ 163 τ. Α΄)
3. Τις διατάξεις του αρ. 18 παρ. 1β) αα) του Ν. 4024/2012 (ΦΕΚ 226 τ. Α΄)
4. Τις διατάξεις του Π.Δ. 51/1987 (ΦΕΚ 26 τ. Α΄)
5. Την αριθμ. 10704/Δ2/3-12-2012, Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διορισμό εκπαιδευτικών στις θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης
6. Την ανάγκη πλήρωσης των θέσεων των Περιφερειακών Διευθυντών
Εκπαίδευσης

Αποφασίζουμε:
Α. Διορίζουμε και τοποθετούμε τους παρακάτω εκπαιδευτικούς σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή τους ως εξής: